Cursussen

2023
Dubbel cursus/workshop
"Vakantie anders" en filmen met je mobiel
Op dindag 18 april organiseren we een opnieuw een gezellige en leerzame dag.  's Ochtends gaat Filip Sleurink ons een aantal voorbeelden laten zien van korte vakantiefilms met als thema “Maak een special van je vakantiefilm”. Hierbij gaat het er om hoe je een korte interessante vakantiefilm kunt maken die iedereen zal blijven boeien. 
 
Na de middag geeft Filip een korte workshop hoe te filmen met je MOBIEL. Natuurlijk lijkt dit veel op filmen met je camera, maar ook zijn er zaken die net even anders zijn. Daarna krijgen de deelnemers een onderwerp op waarover ze in kleine groepjes zelf een shotlist gaan maken en deze vervolgens filmen met de mobiel. De resultaten worden ter plekke gepresenteerd. 
 
Locatie De Miente, Snellingerdijk 39, 8431 EJ Oosterwolde.
Zaal open vanaf 9:45 uur en we starten om 10:00 uur.
 
De kosten bedragen € 27,50 inclusief een heerlijke lunch met soep en verse broodjes van de warme bakker. 
Niet leden betalen € 37,50. Er kunnen maximaal 22 personen deelnemen. Dus meld je op tijd aan. 
 
Inschrijven kan hier.
 
 
 
cursussen 2022
Video bewerken / Green Screen
Op donderdagmiddag 22 september 2022 organiseerden we een cursus tips en trucs bij het videobewerken.
Deze cursus werd gegeven door Jaap Rostohar van de Leidse Video en Smalfilm Liga. Aan de hand van zijn film "Voorbereiding op een clubavond" heeft hij uitleg gegeven hoe je "onmogelijk" situaties in je film kunt realiseren. Hierbij heeft hij onder andere gebruik gemaakt van Green Screen opnamen. 
 
Cameraregie
Op zaterdag 19 maart 2022 gaf Franka Stas deze workshop. De films die we maken zijn voor buitenstaanders niet altijd aantrekkelijk genoeg om te blijven kijken. Waarom? Soms zijn ze te lang. Maar er zijn ook gemiste kansen! Zoals wanneer niet alleen de 5 W’s niet beantwoord worden waardoor de buitenstaander niet weet waar het over gaat maar erger nog, de beleving van de mensen in beeld komt op de een of andere manier niet over en dan haakt je kijker af. Tijdens deze workshop is volop geoefend met kader en camerapositie waardoor het contact met de kijker veel beter wordt.